Norgesmester i barne- og ungdomsarbeid

Madelen Nilsen

​Madelen Nilsen tok gull i barne- og ungdomsarbeid i Yrkes-NM 2016.​

Åse Meistad Skjellevik
21.10.2016

​Torsdag 20. oktober gikk Madelen Nilsen fra Betanien barnehage, sammen med Silje Marie Olaussen fra Haukås skole, til topps i barne- og ungdomsarbeid i Yrkes-NM 2016.
- Jeg synes det har vært en fantastisk opplevelse og veldig lærerikt, forteller Madelen Nilsen.

Nilsen og Olaussen var kvalifisert til NM etter de vant fylkesmesterskapet tidligere i år.
- Konkurransen går ut på at vi skal vise hva vi kan i faget. Vi blir gitt en oppgave som vi skal planlegge en aktivitet ut ifra, for så å ha 20 minutter på å gjennomføre aktiviteten på en scene foran dommerne, og reflektere over det etterpå, sier Nilsen.

I løpet av de tre dagene NM varte, gav dommerne deltakerne oppgaver til ulike aldersgrupper og med forskjellig fokus.
- Vi prøvde aktiviteter som vi ikke hadde gjort før, men det viste seg å være vellykket. Den første dagens skulle vi planlegge en aktivitet for 15-åringer, som kan være utfordrende å treffe på. Vi valgte henteleken, delte 15-åringene i to lag og gav hvert lag en liste med ting de skulle hente innenfor en tidsramme. Konkurranseinstinktet til ungdommene ble tydelig, så selv om det kanskje så kaotisk ut, hadde de det veldig gøy, forteller Nilsen.

Den andre dagen var oppgaven en aktivitet for 9 år gamle barn med fokus på vennskap og samhandling, før de på finaledagen skulle bryne deg på 5 år gamle barnehagebarn hvor fokus var medvirkning.
- Erfaringen fra konkurransen og de kursene vi har vært på disse dagene er definitivt noe jeg vil ta med meg videre i jobben her i barnehagen, sier Nilsen.

Madelen Nilsen kom til Betanien barnehage i juli i år og har funnet seg godt til rette blant barn og voksne.
- Vi er veldig stolte over ha en så flott medarbeider i barnehagen, sier styrer i Betanien barnehage, Anne Bjørkbom Knutsen.

Vi gratulerer Madelen så mye med NM-gullet!