Radiograf sitter i kontrollrommet mens en det blir foretatt en MR-undersøkelse av en pasient ved Betanien laboratorie- og røntgensenter.

MR ved Betanien laboratorie- og røntgensenter 

Betanien laboratorie- og røntgensenter, som holder til i Fyllingsdalen i Bergen, utfører en rekke MR-undersøkelser. Innenfor ortopedi gjør vi blant annet artrografi, og vi har planleggingsopptak for spesialtilpasning av ortopediske implantater. Vi har god kompetanse på nevrologiske undersøkelser og utfører blant annet mange kontroller for Haukeland Universitetssykehus. I tillegg utføres det angiografier og undersøkelser av tynntarm, lever og nyrer.

Vi har en Siemens MR-maskin fra 2015 og utfører alle vanlige typer undersøkelser. Ventetidene varierer, men vi utfører prioriterte undersøkelser etter avtale med henvisende lege.

 

Tidsbruk

De fleste MR-undersøkelsene tar 15-25 minutter. Det kan være lurt å ha dette i tankene dersom det bestilles undersøkelse av flere organ, eller bilaterale undersøkelser. Av leddundersøkelser er det kun hoftene hvor begge sider fremstilles i samme bildeopptak. Alt annet må undersøkes hver for seg slik at undersøkelsestiden økes. Det kan bli problematisk for pasienten å ligge lenge i ro om det bestilles mange undersøkelser.

 

Sjekkliste og sikkerhet

Vi vil minne om viktigheten av en korrekt utfylt sjekkliste fra henvisende instans, da det kraftige magnetfeltet utgjør en potensiell sikkerhetsrisiko for pasienten.

 Åpningstider

I perioden 2. juli-10. august er våre åpningstider:
Mandag-fredag kl. 07.00-15.00

Fra 13. august er åpningstidene som vanlig:
Mandag-torsdag kl. 07.30-21.00
Fredag kl. 07.30-15.00​
Kontakt oss​55 50 72 00
Timebestilling​​55 50 71 80

 Leder

Erik Vang

Erik Vang

Leder Betanien laboratorie- og røntgensenter

55 50 72 00