Ultralydskjerm med bilde av buken.

Ultralyd ved Betanien laboratorie- og røntgensenter 

Betanien laboratorie- og røntgensenter, som holder til i Fyllingsdalen i Bergen, utfører de vanligste ultralydundersøkelsene av hals og buk/bekken.

Ultralyd er en rask, smertefri og ufarlig undersøkelse som krever få forberedelser og kan gjennomføres uten ubehag for pasienten.

Hos oss blir ultralyd oftest brukt for å utelukke eller påvise sykdom i abdomen, men også andre regioner som for eksempel skjoldbruskkjertelen og testiklene, egner seg godt for ultralyddiagnostikk. For abdominale undersøkelser vil diagnostisk kvalitet kunne bli forringet av tarmluft og stort bukomfang.

Ved tvil om funn eller fortsatt mistanke om patologi etter negativ ultralyd, må det overveies videre utredning med annen bildemodalitet. For diagnostikk av patologi i buken, vil det som oftest være en CT-undersøkelse. Ved diagnostikk av thyroideapatologi hvor behov for samtidig FNAC er sannsynlig, bør pasienten henvises annet diagnostisk senter med mulighet for punksjon.

Mammadiagnostikk utføres ikke ved Betanien laboratorie- og røntgensenter.

 

Tidsbruk og forberedelser

Ultralydundersøkelsen varer som regel 20 minutter.

Ved undersøkelse av galle, lever og bukspyttkjertel må pasienten være fastende ​4 timer før undersøkelsen. Ved undersøkelse av urinblæren og lille bekken hos kvinner, må blæren være fylt. Ellers kreves det ingen forberedelse av pasienten.

 Åpningtider

Mandag-torsdag kl. 07.30-21.00
Fredag kl. 07.30-15.00​
Kontakt oss​55 50 72 00
Timebestilling​​55 50 71 80

 Leder

Erik Vang

Erik Vang

Leder Betanien laboratorie- og røntgensenter

55 50 72 00