Radiograf sitter i kontrollrommet mens en det blir foretatt en MR-undersøkelse av en pasient ved Betanien laboratorie- og røntgensenter.

​Bruk av kontrastmiddel ved MR-undersøkelser

Til noen MR-undersøkelser er det nødvendig å få kontrastmiddel sprøytet inn i blodårene. Ettersom kontrastmiddelet skylles ut via nyrene, er det nødvendig å ta en blodprøve for å sikre at nyrefunksjonen din er tilfredsstillende. Denne blodprøven blir tatt ved laboratoriet ved Betanien laboratorie- og røntgensenter i forkant av undersøkelsen.

Du må møte opp 1,5 time før undersøkelsen for å få tatt blodprøven. Du må beregne ca. 1 times ventetid mellom blodprøve og svar. Vi regner med at du venter på venterommet, men du kan også gå en tur eller lignende mens du venter. Gi oss gjerne beskjed om du går ut slik at vi kan planlegge undersøkelsen deretter. Om det er ønskelig kan du ta kontakt med oss og avklare at blodprøven blir tatt en av dagene i forveien.

Ved godkjent blodprøve er MR-kontrastmiddel et sikkert medikament. Gi oss allikevel beskjed dersom du er operert i nyrer eller lever eller har reagert på MR-kontrastmiddel tidligere.

Dersom du ammer, skal du ikke amme de neste 24 timene etter at du har fått kontrastmiddel i blodårene.

Betanien laboratorie- og røntgensenter holder til i Fyllingsdalen i Bergen.

 MR-undersøkelser

Ved å klikke på lenkene under, kan du finne informasjon om ulike MR-undersøkelser og eventuelle forberedelser til disse.

Her kan du få litt mer informasjon om bruk av kontrastmiddel ved MR-undersøkelerser.

 Åpningstider

Mandag-torsdag kl. 07.30-21.00
Fredag kl. 07.30-15.00​
​Kontakt oss​55 50 72 00
Timebestilling​​55 50 71 80

 Leder

Erik Vang

Erik Vang

Leder Betanien laboratorie- og røntgensenter

55 50 72 00