Radiograf sitter i kontrollrommet mens en det blir foretatt en MR-undersøkelse av en pasient ved Betanien laboratorie- og røntgensenter.

Informasjon om MR-undersøkelse av tynntarmen

Du må ikke spise de siste 5 timene før undersøkelsen. Du kan drikke som vanlig, men unngå juice og kullsyreholdige drikker i disse 5 timene. Nødvendige medisiner tas med vann.

For å skille mellom tarm og bukorganer, er det nødvendig å drikke kontrastvæske før undersøkelsen. Du må derfor møte 1,5 time før undersøkelsen for å drikke denne. Det er også være nødvendig å sprøyte inn kontrastmiddel i blodårene for å bedre innsikten i buk- og bekkenorganer. Du må derfor ta en blodprøve som evaluerer nyrefunksjonen din. Denne blodprøven blir tatt ved laboratoriet ved Betanien laboratorie- og røntgensenter i forkant av undersøkelsen.

Etter at du har tatt blodprøven, vil du få 1 liter med vann blandet med sorbitol som du skal drikke i løpet av 1 time. Dette gir oss en fordel når vi skal ta ​bilder av tynntarmen.

I løpet av undersøkelsen må du holde pusten i 15-20 sekunder om gangen. Selve undersøkelsen inne i MR-maskinen tar 20-30 minutter, men det går litt tid til forberedelser og venting. Til sammen tar dette 2-3 timer.

Det er viktig at du passer på å drikke rikelig med væske etter undersøkelsen siden sorbitol stjeler en del vann fra kroppen din. Det kan være at du føler deg litt uvel i magen etterpå. Du bør ha med deg mat som du kan spise rett etter undersøkelsen.

Betanien laboratorie- og røntgensenter holder til i Fyllingsdalen i Bergen.

 MR-undersøkelser

​Ved å klikke på lenkene under, kan du finne informasjon om ulike MR-undersøkelser og eventuelle forberedelser til disse.

Her kan du få litt mer informasjon om bruk av kontrastmiddel ved MR-undersøkelerser.

 Åpningstider

I perioden 2. juli-10. august er våre åpningstider:
Mandag-fredag kl. 07.00-15.00

Fra 13. august er åpningstidene som vanlig:
Mandag-torsdag kl. 07.30-21.00
Fredag kl. 07.30-15.00​
​Kontakt oss​55 50 72 00
Timebestilling​​55 50 71 80

 Leder

Erik Vang

Erik Vang

Leder Betanien laboratorie- og røntgensenter

55 50 72 00