Høstfest i Betanien barnehage

Dekorasjoner til høstfesten i Betanien barnehage

​Gamle støvler blir fine dekorasjoner til høstfesten i Betanien barnehage.

Marius Pedersen
27.10.2015

​Hvert år på denne tiden har Betanien barnehage den tradisjonsrike høstfesten. I mange år har høstfesten og forberedelsene til denne vært varierende og spennende. Som alltid er det satsningsområdet for året som preger festen. Temaet mellom de syv fjell er med på å prege både innslag og dekorasjon.

 

Forberedelser til selve dagen

Høstfesten er en av de viktigste festene våre hvor vi får mulighet til å vise fram litt av det arbeidet som vi gjør i barnehagen. Vi synger sanger og lager kulisser og dekorasjoner. I år er det bergenssanger som øves inn. Disse er allerede blitt en slager blant barna. Kommer du rundt et hjørne eller åpner en dør i disse dager så får du høre om ”jenter fra Bergen” eller ”fetter tyggen som svømmer”. Vi dekorerer barnehagen med pyntede støvler, Beffen og Bryggen.

 

Inngangsbillett og Birzai

For å få inngang til høstfesten må man kjøpe billett. Billetten er det noen rips og bringebær som har laget. Det er både skriving, klipping og liming som krever nøye arbeid. Inntektene fra billettsalget går rett til vårt samarbeidsprosjekt med en kirkes arbeid blant barn Birzai, Litauen. Dermed får vi også formidlet gode verdier til samarbeid og hjelp til dem som trenger det gjennom denne høstfesten.

Å lage billetter krever konsentrasjon.   

Både store og små

I forarbeidet til høstfesten er det noe arbeid som tar litt større plass enn andre.Bryggen blir en fin kulisse på høstfesten i Betanien barnehage.Selv om Bryggen i Bergen er stor, så er det ikke plass til at alle kan male på en gang og da må man vente på tur. Både store og små i barnehagen gleder seg til den store dagen på torsdag (29. oktober) og vi håper så mange som mulig kan komme. Her er både foreldre, søsken og besteforeldre hjertelig velkommen.

Sees da!