Vi har fusjonert!

Fusjon
08.01.2016

4. og 5. januar feiret VID sine første offisielle arbeidsdager med fusjonssamling for alle ansatte på Sundvollen hotell.

Nye kollegaer møtte hverandre for første gang, og forventningen til en ny høgskole ble skrudd i været. Om stemningen var god fra før på mandagens fest, steg den til nye høyder da.

Kunnskapsministerens tale
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen entret podiet for å overrekke gratulasjoner og lykkeønskninger.

  • Gratulerer med at VID vitenskapelige høgskole har etablert seg i rekordfart. Fra vedtaket om fusjon ble fattet, har det kun gått fire måneder frem til i dag.  Nå skal en samlet 480 års kompetanse i tjeneste for andre, er jeg ikke i tvil om at dette kommer til å gå bra.

Se video av hans tale og gratulasjoner her: https://www.facebook.com/vidhogskole/?ref=hl

Hva skal til for å lykkes?
Professor Torger Reve ved Handelshøgskolen BI har selv lang fusjonserfaring og kom med råd fra landets største private høgskole (BI), til landets nest største (VID), for hvordan en kan lykkes når fire høgskoler slår seg sammen. Her er et par av rådene Reve ga:

  • For å lykkes som ny vitenskapelig høgskole, må du drive fremragende forskning, undervisning, formidling og innovasjon. Som diakonal høgskole er det avgjørende med et tydelig verdigrunnlag, en tydelig kvalitetsforskjell og en tydelig omsorgsforskjell. En skal kunne merke forskjell på en diakonal høgskole, sammenliknet med andre høgskoler, sa Reve.

Fire ble til én:
*1.1.2016 fusjonerte Diakonhjemmet Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Høgskolen Betanien og Misjonshøgskolen til VID vitenskapelige høgskole.
*VID er landets neste største private høgskole med 3300 studenter og rundt 300 ansatte.
*Våre største utdanninger er innen helsesektoren og da spesielt sykepleieutdanning.
*VID har 50 ulike studietilbud innen helse, sosialt arbeid, samfunn og kirke.
*De fire sammenslåtte høgskolene er alle kjent for å score høyt på kvalitet i undervisningen.
* Studentenes tilbakemelding er at de blir sett og hørt, og får tett oppfølging fra foreleserne. *Disse kvalitetstegnene skal fortsette og være et kjennetegn ved VID vitenskapelige høgskole.